Sposób przygotowania:
Maślane grzanki
Chleb tostowy kroimy w kostkę 1cmx1cm.
Na dużej patelni najlepiej teflonowej roztapiamy masło, dodajemy szczyptę soli - wrzucamy grzanki i pozwalamy, by nasączyły się masłem.
Grzanki smażymy na niewielkim ogniu stale mieszając przez około 10 minut - nie odchodzimy od kuchni, gdyż szybko potrafią się przypalić.
Mieszamy delikatnie, by zarumieniały się równo z wszystkich stron.
Na dużej patelni najlepiej teflonowej roztapiamy masło, dodajemy szczyptę soli - wrzucamy grzanki i pozwalamy, by nasączyły się masłem.
Grzanki smażymy na niewielkim ogniu stale mieszając przez około 10 minut - nie odchodzimy od kuchni, gdyż szybko potrafią się przypalić.
Mieszamy delikatnie, by zarumieniały się równo z wszystkich stron.