Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Maślane grzanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Maślane grzanki do schrupania jako przekąska lub idealny dodatek do zup i sałatek. Polecam do zjedzenia tuż po przygotowaniu.

Maślane grzanki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Maślane grzanki

 

  • 6 kromek chleba pszennego tostowego
  • 2 łyżki mała
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Maślane grzanki
Chleb tostowy kroimy w kostkę 1cmx1cm.

Na dużej patelni najlepiej teflonowej roztapiamy masło, dodajemy szczyptę soli - wrzucamy grzanki i pozwalamy, by nasączyły się masłem.

Grzanki smażymy na niewielkim ogniu stale mieszając przez około 10 minut - nie odchodzimy od kuchni, gdyż szybko potrafią się przypalić.

Mieszamy delikatnie, by zarumieniały się równo z wszystkich stron.
Maślane grzanki
chleb tostowy pszenny kroimy w kostkę 1cmx1cm
Maślane grzanki
na dużej patelni roztapiamy masło na całej powierzchni
Maślane grzanki
na masło wrzucamy grzanki - na całą powierzchnię
Maślane grzanki
całość smażymy cały czas mieszając by równo się przyrumieniły

Tagi:

chleb