pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Maślane grzanki do zupy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

ja dodałem je do zupy grochowej

Maślane grzanki do zupy

Składniki:

Maślane grzanki do zupy

 

Sposób przygotowania:

Maślane grzanki do zupy
Bagietkę (może być nie pierwszej świeżości) kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła. Wsypujemy bułkę i smażymy na średnim ogniu. Gdy bułka wchłonie masło dodajemy kolejną łyżkę masła i w razie potrzeby gdy masło ponownie zostanie wpite jeszcze jedną. Całość smażymy kilkanaście minut często grzanki mieszając, aby równomiernie się przyrumieniły. Pod koniec można posolić. Idealne grzanki do zupy. Smacznego.