Sposób przygotowania:
Maślane, ucierane ciasteczka
1. Masło dajemy do miski, wsypujemy oba cukry i ucieramy na puszystą masę, następnie wbijamy stopniowo po jednym jajku i nadal ucieramy, na koniec do miski wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia i całość dokładnie ucieramy.
2. Gotowe ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego i na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy okrągłe ciasteczka.
3. Tak wykonane ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez około 25 minut. Między ciasteczkami zachowujemy odstępy ponieważ znacznie urosną.
4. Gotowe, upieczone ciasteczka studzimy i podajemy.
5. Smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wyszło mi dwie blaszki ciasteczek.
Między ciasteczkami należy zachować odstępy ponieważ znacznie urosną.
2. Gotowe ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego i na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy okrągłe ciasteczka.
3. Tak wykonane ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez około 25 minut. Między ciasteczkami zachowujemy odstępy ponieważ znacznie urosną.
4. Gotowe, upieczone ciasteczka studzimy i podajemy.
5. Smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wyszło mi dwie blaszki ciasteczek.
Między ciasteczkami należy zachować odstępy ponieważ znacznie urosną.
SylaUla
Babeczka35
Dziękuję i bardzo polecam :)
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję :)