Sposób przygotowania:
Ciasteczka czekoladowe na bogato
Gorzką czekoladę łamiemy na kosteczki przekładamy do miski i topimy w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną zestawiamy z garna z gorącą wodą i studzimy.
Miękkie masło lub margarynę ucieramy z cukrem trzcinowym. Następnie dodajemy jajko. Gdy połączy się z masą maślaną dodajemy żółtko i miksujemy.
Następnie dodajemy połowę mąki z proszkiem do pieczenia, a gdy ta połączy się z masą wsypujemy resztę.
Do powstałego ciasta wlewamy przestudzoną czekoladę. Całość miksujemy. Dodajemy czekoladowe groszki, orzechy laskowe oraz ziarno kakaowe. Mieszamy. Na końcu wsypujemy płatki owsiane i ponownie mieszamy.
Z powstałej masy łyżeczką nabieramy porcje ciasta. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy z funkcją termoobieg w temp. 160 przez około 20 minut.
Miękkie masło lub margarynę ucieramy z cukrem trzcinowym. Następnie dodajemy jajko. Gdy połączy się z masą maślaną dodajemy żółtko i miksujemy.
Następnie dodajemy połowę mąki z proszkiem do pieczenia, a gdy ta połączy się z masą wsypujemy resztę.
Do powstałego ciasta wlewamy przestudzoną czekoladę. Całość miksujemy. Dodajemy czekoladowe groszki, orzechy laskowe oraz ziarno kakaowe. Mieszamy. Na końcu wsypujemy płatki owsiane i ponownie mieszamy.
Z powstałej masy łyżeczką nabieramy porcje ciasta. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy z funkcją termoobieg w temp. 160 przez około 20 minut.
edytaha
misia5
O tak. Trochę tego trochę tamtego :) Szafka wysprzątana czas na zakupy :)