Sposób przygotowania:
Jogurtowiec z czereśniami
Galaretkę rozpuszczamy w 450 ml gorącej wody, odstawiamy do ostygnięcia ( najlepiej do lodówki ).
Czereśnie myjemy i odsączamy z wody. Osuszamy papierowym ręcznikiem i odrywamy szypułki oraz wyjmujemy pestki.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Do lekko stężonej galaretki wkładamy owoce i mieszamy, przelewamy do blaszki i wstawiamy do lodówki.
Żelatynę wsypujemy do gorącej wody, mieszamy i odstawiamy. Jogurt przekładamy do miski i dodajemy ksylitol, miksujemy przez chwilę. Następnie wlewamy ostudzoną żelatynę i miksujemy aż połączy się z jogurtem. Przelewamy do blaszki na sztywną galaretkę i ponownie wstawiamy do lodówki do stężenia.
Czereśnie myjemy i odsączamy z wody. Osuszamy papierowym ręcznikiem i odrywamy szypułki oraz wyjmujemy pestki.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Do lekko stężonej galaretki wkładamy owoce i mieszamy, przelewamy do blaszki i wstawiamy do lodówki.
Żelatynę wsypujemy do gorącej wody, mieszamy i odstawiamy. Jogurt przekładamy do miski i dodajemy ksylitol, miksujemy przez chwilę. Następnie wlewamy ostudzoną żelatynę i miksujemy aż połączy się z jogurtem. Przelewamy do blaszki na sztywną galaretkę i ponownie wstawiamy do lodówki do stężenia.
SylaUla
kuchenny świat