Sposób przygotowania:
Maślankowy deser z truskawkami i galaretką
Zimną maślankę wlać do pojemnika, dodać cukier puder, cukier wanilinowy, pokrojone truskawki i mikserem utrzeć z 3 minuty na najwyższych obrotach. Wlać syrop z brzoskwiń wymieszany z gorącą wodą z żelatyną, połączyć składniki.
Formy silikonowe 25x25 i 20 cm, na dnie rozłożyć herbatniki i wylać masę maślankową, schować do lodówki.
Galaretki wymieszać w gorącej wodzie, wystudzić, brzoskwinie pokroić na plastry i rozłożyć na wierzchu deseru, wylać prawie tężejącą galaretkę i schować do lodówki na kilka godzin.
Formy silikonowe 25x25 i 20 cm, na dnie rozłożyć herbatniki i wylać masę maślankową, schować do lodówki.
Galaretki wymieszać w gorącej wodzie, wystudzić, brzoskwinie pokroić na plastry i rozłożyć na wierzchu deseru, wylać prawie tężejącą galaretkę i schować do lodówki na kilka godzin.