Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, przełożyć na dno miski. Posmarować odrobiną majonezu.
Tuńczyka odcedzić, ułożyć na ryż.
Paprykę i ogórki konserwowe pokroić w kosteczkę, ułożyć na tuńczyku, następnie wyłożyć odsączoną kukurydzę. Posmarować 2 łyżkami majonezu.
Jajka ugotować na twardo, pokroić w kosteczkę. Ser zetrzeć na tarce. Na warzywa ułożyć jajka oraz ser, posmarować jeszcze raz majonezem i posypać pieprzem. Udekorować szczypiorkiem.
Odstawić do schłodzenia.
Tuńczyka odcedzić, ułożyć na ryż.
Paprykę i ogórki konserwowe pokroić w kosteczkę, ułożyć na tuńczyku, następnie wyłożyć odsączoną kukurydzę. Posmarować 2 łyżkami majonezu.
Jajka ugotować na twardo, pokroić w kosteczkę. Ser zetrzeć na tarce. Na warzywa ułożyć jajka oraz ser, posmarować jeszcze raz majonezem i posypać pieprzem. Udekorować szczypiorkiem.
Odstawić do schłodzenia.