Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 174]

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka warstwowa z tuńczykiem i ryżem, z dodatkiem warzyw świetnie sprawdzi się na wielkanocny stół

Sałatka warstwowa z tuńczykiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

 

Sposób przygotowania:

Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, przełożyć na dno miski. Posmarować odrobiną majonezu.

Tuńczyka odcedzić, ułożyć na ryż.

Paprykę i ogórki konserwowe pokroić w kosteczkę, ułożyć na tuńczyku, następnie wyłożyć odsączoną kukurydzę. Posmarować 2 łyżkami majonezu.

Jajka ugotować na twardo, pokroić w kosteczkę. Ser zetrzeć na tarce. Na warzywa ułożyć jajka oraz ser, posmarować jeszcze raz majonezem i posypać pieprzem. Udekorować szczypiorkiem.

Odstawić do schłodzenia.
Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Na dno miski wyłożyć ryż, następnie majonez i tuńczyka
Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Warzywa pokroić w drobną kostkę, wyłożyć na tuńczyka
Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Całośc posmarować majonezem, jajka ugotować na twardo i pokroić
Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Sałatkę posypać startym serem i pokrojonymi jajkami