eska

eska

Starszy Kucharz
[Przepisów: 36]

Masło czosnkowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Masło czosnkowe - nie tylko dla dzieci. Idealne do kanapek, tostów na ciepło etc etc...dań mięsnych...

Masło czosnkowe

Składniki:

Masło czosnkowe

 

  • 1/2 kostki masła
  • 3 ząbki czosnku
  • Drobno posiekana natka pietruszki i szczypiorek (niekoniecznie)

 

Sposób przygotowania:

Masło czosnkowe
W miseczce mieszamy miękkie masło z przeciśniętym lub drobno posiekanym czosnkiem. Można dodać natkę pietruszki i czosnek - masło jest bardziej aromatyczne. Wstawiamy miseczkę do lodówki,żeby masło lekko stężało.Można je też przełożyć do folii spożywczej i uformować zgrabny wałeczek. Ładnie wygląda wyłożone na stół i wygodniej się kroi.