Sposób przygotowania:
masło czosnkowe 4
Masełko doprowadzamy do takiego stanu aby było nieco miękkie.. na pewno nie może być to kostka prosto z lodówki, bo nie uda nam się po prostu tego rozmieszać, nie polecam również ogrzewania masła, bo całkowicie straci konsystencję. Najlepiej wyciągnąć masło odpowiednio wcześniej i zostawić w temperaturze pokojowej aby zmiękło :) Pietruszkę siekamy- mniej więcej dwie duże łyżki czyli tyle, co w mojej małej garści. Dlaczego właściwie ta pietruszka? Już wyjaśniam: pietruszka zabije zapach czosnku, który może przeszkadzać niektórym z nas. Masełko kroimy na części i posypujemy pietruszką.Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy z masełkiem. Musimy dokładnie to wszystko wymieszać, tak aby powstała nam z tego konsystencja masy :) wszystko posypujemy solą ale niewielką jej ilością tak aby każdy z domowników mógł indywidualnie dobrać smak :)