darek112

darek112

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Masło musztardowo-pasztetowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Utrzeć tłuszcz, dodać musztardę i pasztet , sok z cytryny i sól do smaku, odstawić do stężenia

Masło musztardowo-pasztetowe

Składniki:

Masło musztardowo-pasztetowe

 

  • Pół kostki masła, margaryny albo masła roślinnego,
  • płaska łyżka musztardy,
  • 2 łyzki pasztetu DROP
  • kilka kropli soku z cytryny,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Masło musztardowo-pasztetowe
Utrzeć tłuszcz, dodać musztardę i pasztet , sok z cytryny i sól do smaku, odstawić do stężenia. Zamiast musztardy z pasztetem można użyć starty, odcedzony z zalewy chrzan, a otrzyma się masło chrzanowe.

Tagi:

pasztet