Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Masło paprykowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Masło, które będzie ozdobą Waszych półmisków.

Masło paprykowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Masło paprykowe

 

  • masło 125 g,
  • szczypta mielonego imbiru,
  • szczypta chili,
  • drobno posiekana papryka 3 łyżki,
  • natka do obtoczenia

Sposób przygotowania:

Masło paprykowe
Tak przygotowane masło stanie się nie tylko ozdoba półmiska, ale również może dodać smaku potrawie. Paprykę dokładnie myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w bardzo drobną kostkę. Dodajemy ją do masła razem ze szczyptą imbiru i chili. Wszystko dokładnie mieszamy. Z masy maślanej formujemy wałeczek i zawijamy go w folię aluminiową. Odkładamy go do lodówki, żeby masło ponownie stwardniało. Natkę kroimy bardzo drobno. Wałeczek obtaczamy w natce i masło kroimy na talarki. Takie masełko będzie świetnie smakowało z mięsem z rusztu, rybami, pieczonymi ziemniakami w łupinach i daniami z warzyw.
Masło paprykowe
Paprykę dokładnie myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w bardzo drobną kostkę.
Masło paprykowe
Masło mieszamy dokładnie z papryką i przyprawami.
Masło paprykowe
Z masy maślanej formujemy wałeczek i zawijamy go w folię aluminiową.
Masło paprykowe
Wałeczek obtaczamy w natce i masło kroimy na talarki.

Tagi:

papryka