Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Masło tradycyjne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

tradycyjne masło nieco łatwiejszym sposobem

Masło tradycyjne

Składniki:

Masło tradycyjne

 

Sposób przygotowania:

Masło tradycyjne
Śmietanę przelewamy do wysokiego naczynia i ubijamy mikserem tak długo, aż powstała wcześniej bita śmietana znacznie opadnie, a następnie zacznie bardzo pryskać. W tym momencie przestajemy miksować, a to co nam powstało przelewamy do litrowego słoika (ok 3/4 wysokości) i mocno potrząsamy do czasu wytworzenia się masła. Masło odciskamy z wytworzonej maślanki i na sam koniec formujemy dowolny kształt. dekorujemy szczypiorkiem i ziarnami pieprzu. Z pozostałej maślanki robimy staropolską polewkę.