Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Masło tymiankowe z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Masełko jest tak pyszne, że nie trzeba już innych dodatków do chleba

Masło tymiankowe z czosnkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Masło tymiankowe z czosnkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Masło tymiankowe z czosnkiem
Masło wyjąć wcześniej z lodówki aby zmiękło. Rozgnieść na talerzu widelcem. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, dodać do masła, dodać soli (ja dałam morską), wsypać świeżo zmielony pieprz (można użyć czarnego).Masło wymieszać widelcem. Na koniec dodać łyżeczkę suszonego tymianku. Można także użyć świeżych ziół. Wymieszać dokładnie.Masełko przełożyć do pojemniczka, wstawić do lodówki do przegryzienia się. Można podawać do grzanek lub krakersów.
Masło tymiankowe z czosnkiem
Masło wyjąć wcześniej z lodówki aby zmiękło Rozgnieść na talerzu widelcem Czosnek obrać przecisnąć przez praskę dodać do masła dodać soli (ja dałam morską) wsypać świeżo zmielony pieprz (można użyć czarnego)
Masło tymiankowe z czosnkiem
Masło wymieszać widelcem Na koniec dodać łyżeczkę suszonego tymianku Można także użyć świeżych ziół Wymieszać dokładnie