pierniczkowo

pierniczkowo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Książka Kucharska: Słodkie kremy do smarowania

Masło z orzechów ziemnych na słodko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Słodka wersja masła orzechowego.

Masło z orzechów ziemnych na słodko

Składniki:

Masło z orzechów ziemnych na słodko

 

Sposób przygotowania:

Masło z orzechów ziemnych na słodko
Orzechy wrzucamy do blendera, dodajemy masło (musi mieć temperaturę pokojową, wtedy lepiej będzie się miksowało) i cukier. Wszystko miksujemy do momentu, aż uzyskamy gładką konsystencję. Gotowe masło przekładamy do szklanego lub plastikowego pojemnika z pokrywką i przechowujemy w lodówce. Masło orzechowe podajemy np. z pieczywem, ale doskonale nadaje się także jako krem do ciast czy deserów.