Sposób przygotowania:
Matiasy z buraczkiem i kukurydzą konserwową
Matiasy wkładamy do wody i zostawiamy na 30 minut. W międzyczasię obieramy ze skórki ugotowanego buraczka i kroimy na plastry. Kukurydzę konserwową przekładamy na sitko i odsączamy z zalewy. Pokrojonego buraczka układamy na talerzu.
Z wody wyjmujemy matiasy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na kawałki i układamy na buraczkach. Do kubeczka wkładamy jogurt i majonez, pieprz i mieszamy. Sos wykładamy na matiasy i posypujemy odsączoną kukurydzą.
Odstawiamy na 1 godzinę w chłodne miejsce.
Z wody wyjmujemy matiasy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na kawałki i układamy na buraczkach. Do kubeczka wkładamy jogurt i majonez, pieprz i mieszamy. Sos wykładamy na matiasy i posypujemy odsączoną kukurydzą.
Odstawiamy na 1 godzinę w chłodne miejsce.