zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Mega czekoladowe babeczki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

babeczki z czekoladą..........

Mega czekoladowe babeczki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mega czekoladowe babeczki

 

  • 300 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 125 g margaryny Kasia
  • 1/2 szk gęstej śmietany 12%
  • 5 łyżek cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 100 g czekoladowych kropeczek
  • 50 g polewy w drażetkach
  • 50 g białej czekolady
  • 2 łyżki m&ms
  • cukier puder do posypania

 

Sposób przygotowania:

Mega czekoladowe babeczki
W małym rondelku roztopić margarynę i przestudzić. Do schłodzonej margaryny wlać śmietanę i wbić jajka. Składniki wymieszać. Mąkę, proszek do pieczenia, sodkę, cukier i wszystkie czekoladowe składniki wymieszać i dodać do płynnej masy. Wymieszać, masa powinna być gęsta. Blachę do pieczenia babeczek wyłożyć papilotkami i napełnić je ciastem. Ciasto powinno wystawać ponad foremki. Babeczki piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu wyjąć babeczki, ostudzić na kratce i zimne posypać cukrem pudrem.
Mega czekoladowe babeczki
mąkę, proszek do pieczenia, sodkę oczyszczoną, cukier i czekoladę wymieszać.
Mega czekoladowe babeczki
blachę wyłożyć papilotkami i napełnić je ciastem ponad foremki.