ewelinuśka

ewelinuśka

Szef Kuchni
[Przepisów: 90]

Melon z szynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Czas przygotowania: 5-10 minut.

Melon z szynką

Składniki:

Melon z szynką

 

  • gotowanej w cienkich plasterkach; grubo mielony pieprz czarny; melisa i plasterki cytryny do przybrania.

Sposób przygotowania:

Melon z szynką
1) Melon przekroić na połowy i łyżeczką usunąć z nich pestki. Połówki przeciąć jeszcze na pół, a każdą z powstałych ćwiartek pokroić wzdłuż na 3 cząstki i obrać je ze skórki. Na każdym talerzyku ułożyć po 3 kawałki melona. 2) Plasterki szynki owinąć wokół cząstek melona. Można posypać je grubo zmielonym pieprzem. Przed podaniem przybrać melisą i plasterkami cytryny. 4) Do jedzenia melony skrapiać cytryną i jeść razem z szynką.