Myszata1993

Myszata1993

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Michałkowy krem do tortów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Krem na bazie michałków i czekolady - idealny do tortów i słodkich deserów. Łatwy, smaczny i szybki w przygotowaniu.

Michałkowy krem do tortów

Składniki:

Michałkowy krem do tortów

 

  • 10 michałków
  • 1 tabliczka mlecznej czekolady
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 250 g serka mascarpone

Sposób przygotowania:

Michałkowy krem do tortów
Michałki pokroić na mniejsze kawałki, czekoladę połamać na kostki.

W rondelku podgrzać śmietankę, wrzucić michałki i czekoladę, wymieszać aż do całkowitego rozpuszczenia. Uwaga! Nie doprowadzać do wrzenia.

Tak powstały krem odstawić w chłodne miejsce najlepiej na całą noc do stężenia.

Krem ubić z mascarpone, przekładać tort.