Sposób przygotowania:
Mięciutkie babeczki z truskawkamiTruskawki:
Truskawki należy umyć, osuszyć i następnie pokroić w kotkę oraz dokładnie obtoczyć w mące ziemniaczanej.
Masa:
Masło lub margarynę roztopić w garnuszku i odrobinę ostudzić. W jednej misce połączyć mąkę, cukier, sodę i proszek do pieczenia, a w drugiej - jajko z mlekiem. Suche składniki wymieszać z mokrymi i kolejno z rozpuszczonym tłuszczem oraz truskawkami.
Wypełnianie papilotek:
Formę do pieczenia muffinek wysłać papilotkami, które następnie należy wypełnić ciastem do 3/4 ich wysokości.
Pieczenie:
Babeczki wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 18-20 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach.
Ostudzone posypać cukrem pudrem.
ajrinwu
Di bloguje
ciasteczka
lukrowanepierniczki