Sposób przygotowania:
Drożdżowe babeczki z truskawkami i kruszonką
1. Ciasto: Wszystkie składniki umieścić w misce i wyrobić mikserem z końcówkami do ciasta drożdżowego do uzyskania jednolitego i gładkiego ciasta. Przykryć ściereczką i odstawić na 1,5 godziny do podwojenia objętości w ciepłe miejsce. 2. Ciasto ponownie wyrobić, podzielić na 12 części. Do każdej wcisnąć truskawkę, dobrze skleić.3. Formę na babeczki wyłożyć papilotkami. Do każdej włożyć kawałek ciasta z truskawką sklejeniem do dołu. Odstawić na 30miniut do wyrośnięcia. Posmarować jakiem roztrzepanym z mlekiem. 4. Kruszonka: Wszystkie składniki rozetrzeć palcami. Posypać nią babeczki.5. Tak przygotowane babeczki piec w 190st.C około 20 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Smacznego!