Sposób przygotowania:
Babeczki z truskawkami
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cukier wsypujemy do miski i mieszamy.
Do rondla wlewam mleko, jogurt, olej, wbijam jajko i mieszam.
Do suchych składników wlewam mokre i mieszamy.
Przekładam ciasto do foremek na babeczki do 3/4 wysokości, w środek wkładam pokrojoną w ćwiartki dużą truskawkę.
W misce rozcieram mąkę z cukrem pudrem i masłem. Kruszonkę wykładam na wierzch babeczek.
Babeczki piekę około 35 minut w 180 stopniach.
Do rondla wlewam mleko, jogurt, olej, wbijam jajko i mieszam.
Do suchych składników wlewam mokre i mieszamy.
Przekładam ciasto do foremek na babeczki do 3/4 wysokości, w środek wkładam pokrojoną w ćwiartki dużą truskawkę.
W misce rozcieram mąkę z cukrem pudrem i masłem. Kruszonkę wykładam na wierzch babeczek.
Babeczki piekę około 35 minut w 180 stopniach.