Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Babeczki z truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Prosty przepis na babeczki z budyniem czekoladowym i truskawkami, w wykonaniu bardzo łatwe, smakują super.

Babeczki z truskawkami

Składniki:

Babeczki z truskawkami

 

  • mąka pszenna - 40 dag
  • margaryna- 20 dag
  • cukier puder - 2 łyżki
  • żółtka - 2 szt
  • zimna woda - 2 łyżki
  • kakao - 2 łyżeczki
  • mleko - 1//2 litra
  • budyń czekoladowy - 1 op
  • cukier - 2 łyżeczki
  • truskawki
  • cukier perlisty

Sposób przygotowania:

Babeczki z truskawkami
Mąkę pszenna przesiać z kakao na stolnicę, dodać margarynę, cukier puder i razem posiekać, dodać żółtka oraz wodę zimną. Wszystkie składniki wyrobić szybko by połączyły się na jednolita masę. 

Ciasto włożyć do woreczka foliowego i schować na 30 minut do lodówki.

Ciasto wyjąć, rozwałkować na stolnicy na pół cm i foremką do babeczki wykrawać krążki, a następnie wylepiać nimi foremeczki dociskając do brzegów.

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st przez 20-25 minut.

Upieczone babeczki wystudzić, wyjąć z foremek. Budyń ugotowań na mleku z dodatkiem cukru.

nakładać do upieczonych babeczek, na wierzchu położyć plasterki truskawek i posypać cukrem perlistym.