Sposób przygotowania:
Babeczki z truskawkami
Mąkę pszenna przesiać z kakao na stolnicę, dodać margarynę, cukier puder i razem posiekać, dodać żółtka oraz wodę zimną. Wszystkie składniki wyrobić szybko by połączyły się na jednolita masę.
Ciasto włożyć do woreczka foliowego i schować na 30 minut do lodówki.
Ciasto wyjąć, rozwałkować na stolnicy na pół cm i foremką do babeczki wykrawać krążki, a następnie wylepiać nimi foremeczki dociskając do brzegów.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st przez 20-25 minut.
Upieczone babeczki wystudzić, wyjąć z foremek. Budyń ugotowań na mleku z dodatkiem cukru.
nakładać do upieczonych babeczek, na wierzchu położyć plasterki truskawek i posypać cukrem perlistym.
Ciasto włożyć do woreczka foliowego i schować na 30 minut do lodówki.
Ciasto wyjąć, rozwałkować na stolnicy na pół cm i foremką do babeczki wykrawać krążki, a następnie wylepiać nimi foremeczki dociskając do brzegów.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st przez 20-25 minut.
Upieczone babeczki wystudzić, wyjąć z foremek. Budyń ugotowań na mleku z dodatkiem cukru.
nakładać do upieczonych babeczek, na wierzchu położyć plasterki truskawek i posypać cukrem perlistym.