Sposób przygotowania:
Domowe ala flaczki z drobiu
Mięso myjemy zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Dodajemy obrane i umyte warzywa. Dodajemy też przyprawy oprócz imbiru i majeranku. Gdy marchew i pietruszka zmiękną wyjmujemy a mięso gotujemy do miękkości.
Marchew i pietruszkę studzimy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Ugotowane mięso
wyjmujemy z rosołu i przestudzone odrywamy palcami albo kroimy. Rosół przelewamy przez sito i dodajemy do niego mięso i warzywa. Dodajemy majeranek, imbir i doprawiamy do smaku.
Z masła i mąki można zrobić jasną zasmażkę i zagęścić zupę.
Marchew i pietruszkę studzimy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Ugotowane mięso
wyjmujemy z rosołu i przestudzone odrywamy palcami albo kroimy. Rosół przelewamy przez sito i dodajemy do niego mięso i warzywa. Dodajemy majeranek, imbir i doprawiamy do smaku.
Z masła i mąki można zrobić jasną zasmażkę i zagęścić zupę.