Sposób przygotowania:
Klopsy mielone z warzywami
Mięso mielone włożyć do miski dodać jajka, przyprawy, przyprawę do mielonego, odciśniętą bułkę, bułkę tartą, płynną przyprawę do smaku.
Papryki i cebule obrać ,oczyścić , usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, smażyć do zeszklenia cebuli.
Usmażone warzywa połączyć z mielonym , dokładnie wymieszać.
Uformować klopsy, obtaczać w bułce tartej.
Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor.
Podawać z ziemniaczkami i surówką lub buraczkami.
Papryki i cebule obrać ,oczyścić , usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, smażyć do zeszklenia cebuli.
Usmażone warzywa połączyć z mielonym , dokładnie wymieszać.
Uformować klopsy, obtaczać w bułce tartej.
Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor.
Podawać z ziemniaczkami i surówką lub buraczkami.
gusia1000