Sposób przygotowania:
Mielone z niespodzianką z sosem pieczarkowym
Szalotki kroimy w półplasterki i przesmażam na niewielkiej ilości oleju. Gdy przestygnie dodajemy ją do miski z mięsem. Mięso mielone przekładamy do miski. Jeśli wyjęte było z lodówki musi uzyskać temperaturę pokojową. Do mięsa dodajemy jajko, osączoną i dokładnie przepłukaną ciecierzycę oraz tyle bułki tartej, by z masy mięsnej można było formować zgrabne kotlety mielone. Następnie obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy z każdej strony na złoty kolor na niewielkiej ilości tłuszczu.Podajemy z ziemniakami i surówką.
Pieczarki dokładnie myjemy. osuszamy i drono kroimy. Następnie przesmażamy na odrobinie oleju. Do przesmażonych grzybów wlewamy rosół i dusimy pod przykryciem aż połowa płynu odparuje. Gdy to nastąpi dodajemy do pieczarek rozrobioną w wodzie mąkę. Całość mieszamy do momentu zgęstnienia sosu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na końcu do sosu dodajemy śmietanę i dokładnie wszystko ze sobą łączymy. Gotowym sosem polewamy kotleciki.
Pieczarki dokładnie myjemy. osuszamy i drono kroimy. Następnie przesmażamy na odrobinie oleju. Do przesmażonych grzybów wlewamy rosół i dusimy pod przykryciem aż połowa płynu odparuje. Gdy to nastąpi dodajemy do pieczarek rozrobioną w wodzie mąkę. Całość mieszamy do momentu zgęstnienia sosu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na końcu do sosu dodajemy śmietanę i dokładnie wszystko ze sobą łączymy. Gotowym sosem polewamy kotleciki.