Sposób przygotowania:
Mięsno - grzybowe krokiety
Ciasto;
Mąkę ,jajka ze szczyptą soli, wódę mineralna niegazowaną oraz mleko zmiksować na gładką jednolitą masę.
Z gotowej masy usmażyć cienkie naleśniki.
Farsz;
Oczyszczone, opłukane i osuszone podgrzybki podsmaż na gorącym oleju razem z drobno pokrojoną cebulą co jakiś czas mieszając.
Podsmażyć mięso mielone i połączyć z grzybami.
Doprawić do smaku pieprzem, solą a także przyprawą do mięsa mielonego.
Naleśniki rozłożyć, na każdym naleśniku ułożyć farsz.
Zwinąć a następnie panierować w rozbełtanych jajkach i w bułce tartej.
Smażyć na złoty kolor z każdej strony.
Mąkę ,jajka ze szczyptą soli, wódę mineralna niegazowaną oraz mleko zmiksować na gładką jednolitą masę.
Z gotowej masy usmażyć cienkie naleśniki.
Farsz;
Oczyszczone, opłukane i osuszone podgrzybki podsmaż na gorącym oleju razem z drobno pokrojoną cebulą co jakiś czas mieszając.
Podsmażyć mięso mielone i połączyć z grzybami.
Doprawić do smaku pieprzem, solą a także przyprawą do mięsa mielonego.
Naleśniki rozłożyć, na każdym naleśniku ułożyć farsz.
Zwinąć a następnie panierować w rozbełtanych jajkach i w bułce tartej.
Smażyć na złoty kolor z każdej strony.
halina
BozenaMatuszczyk
Dziękuję serdecznie.;)
gusia1000