Sposób przygotowania:
Klopsy mielone z grzybami
Obraną,pokrojoną cebulę podsmażamy do zeszklenia, do cebuli dodajemy oczyszczone pokrojone grzyby i podsmażymy do miękkości.
Mięso mielone wkładamy do miski.
Dodajemy namoczoną w mleku lecz odciśniętą bułkę, jajko, rozgniecione drobno posiekane ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku oraz przyprawę do mięsa mielonego.
Do całości dodajemy podsmażoną i ostudzoną cebulę z grzybami.
Całość zagniatamy na jednolitą masę.
Gdyby masa była za luźna dodajemy bułkę tartą i ponownie mieszamy.
Z masy formujemy klopsy i smażymy na oleju z każdej strony na rumiano.
Mięso mielone wkładamy do miski.
Dodajemy namoczoną w mleku lecz odciśniętą bułkę, jajko, rozgniecione drobno posiekane ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku oraz przyprawę do mięsa mielonego.
Do całości dodajemy podsmażoną i ostudzoną cebulę z grzybami.
Całość zagniatamy na jednolitą masę.
Gdyby masa była za luźna dodajemy bułkę tartą i ponownie mieszamy.
Z masy formujemy klopsy i smażymy na oleju z każdej strony na rumiano.
gusia1000