marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Mięsne gwiazdki do rosołu.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najpierw ugotować całą kurę,a potem oddzielić mięso od kości,przemielić,doprawić,dodać śmietankę.Przepuścić przez szprycę-gwiazdkę.

Mięsne gwiazdki do rosołu.

Składniki:

Mięsne gwiazdki do rosołu.

 

  • Podwójna pierś z kurczaka ugotowana,
  • 2 łyżki śmietanki,
  • vegeta,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Mięsne gwiazdki do rosołu.
Kurę ugotować w wywarze na rosół.Po godzinie wyjąć łyżką cedzakową na plaski talerz,oddzielić mięso od kości-zwłaszcza pierś.Mięso przemielić przez maszynkę,doprawić vegetą i pieprzem,wlać dwie łyżki śmietanki,wymieszać. Zmielić tym razem przez szprycę w kształcie gwiazdki i wyciskać na wrzątek wałeczki.Wyjąć łyżką cedzakową na deskę,osączyć.Podawać mięsne kluseczki w rosole z makaronem i natką pietruszki lub siekanym koperkiem.