goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Mięsne kluski kładzione

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Są smacznie i sycące. Wersja z sosem jest równie pyszna.

Mięsne kluski kładzione

Składniki:

Mięsne kluski kładzione

 

  • gotowane mięso mielone 20 dag
  • mąka 2 szklanki
  • natka pietruszki 1/2 pęczek
  • mleko 4 łyżki
  • jaja 2 sztuki
  • sól
  • pieprz
  • słonina do okraszenia

Sposób przygotowania:

Mięsne kluski kładzione
Są smacznie i sycące. Wersja z sosem jest równie pyszna. Mąkę przesiewamy. Dodajemy do niej w/w składniki, posiekaną natkę pietruszki, przyprawy. Wyrabiamy ciasto. Do osolonej, gotującej się wody łyżką wkładamy ciasto i gotujemy około 5 minut. Odcedzamy i polewamy stopionym tłuszczem. 

Tagi:

mięso kluski