Sposób przygotowania:
Mięso duszone
Mięso myjemy, osuszamy i oprószamy solą i pieprzem. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do mięsa. Wszystko mieszamy by mięso obtoczyć w czosnku.
Można odstawić do lodówki na 30-40 min. Po wyjęciu mięso oprószyć mąką.
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso. Przełożyć do rondla a na tłuszczu zeszklić albo lekko zrumienić pokrojoną cebulę. Dodać do mięsa.
Podlać bulionem albo wodą i dusić do miękkości. Pod koniec po troszku dodawać musztardę wg uznania i doprawić do smaku.
Można odstawić do lodówki na 30-40 min. Po wyjęciu mięso oprószyć mąką.
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso. Przełożyć do rondla a na tłuszczu zeszklić albo lekko zrumienić pokrojoną cebulę. Dodać do mięsa.
Podlać bulionem albo wodą i dusić do miękkości. Pod koniec po troszku dodawać musztardę wg uznania i doprawić do smaku.