Sposób przygotowania:
Mięso duszone w sosie z pietruszką
Mięso myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Czosnek rozcieramy ze solą, dodajemy do mięsa, oprószamy pieprzem i mieszamy.
Marchew obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Na patelni albo w rondlu rozgrzewamy olej, dodajemy połowę drobno pokrojonej cebuli. Dodajemy też mięso i marchew, razem wszystko lekko przesmażamy. Podlewamy wodą lub bulionem i dusimy.
Natkę pietruszki płuczemy, drobno posiekamy, dodajemy do sosu. Sos zagęszczamy mąką i dodajemy resztę pokrojonej cebulki.
Doprawiamy do smaku i wszystko przez chwilę dusimy. Do sosu można dodać śmietanę.
Marchew obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Na patelni albo w rondlu rozgrzewamy olej, dodajemy połowę drobno pokrojonej cebuli. Dodajemy też mięso i marchew, razem wszystko lekko przesmażamy. Podlewamy wodą lub bulionem i dusimy.
Natkę pietruszki płuczemy, drobno posiekamy, dodajemy do sosu. Sos zagęszczamy mąką i dodajemy resztę pokrojonej cebulki.
Doprawiamy do smaku i wszystko przez chwilę dusimy. Do sosu można dodać śmietanę.
hamrys
katarzynka455
Bardzo lubię smak pietruszki i dodaję ją gdzie tylko jest to możliwe:)dziękuję:)