Sposób przygotowania:
Kaczka duszona z grzybami i żurawiną
1. Udka z kaczki oprósz solą i pieprzem. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Na maśle podsmaż mięso razem z cebulą. Do mięsa wlej wodę, dodaj suszone grzyby oraz paprykę mieloną. Mięso duś na małym ogniu około godziny.
2. Następnie do mięsa dodaj suszoną żurawinę. Musztardę wymieszaj z mąką i odrobiną wywaru spod mięsa. Masę dodaj do mięsa. Wymieszaj i duś jeszcze przez 10 minut. Sos dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
2. Następnie do mięsa dodaj suszoną żurawinę. Musztardę wymieszaj z mąką i odrobiną wywaru spod mięsa. Masę dodaj do mięsa. Wymieszaj i duś jeszcze przez 10 minut. Sos dopraw do smaku solą oraz pieprzem.