Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Kaczka duszona z grzybami i żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Kaczka duszona z grzybami i żurawiną- doskonała propozycja na niedzielny obiad dla całej rodziny. Każdemu będzie smakować.

Kaczka duszona z grzybami i żurawiną

Składniki:

Kaczka duszona z grzybami i żurawiną

 

Sposób przygotowania:

Kaczka duszona z grzybami i żurawiną
1. Udka z kaczki oprósz solą i pieprzem. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Na maśle podsmaż mięso razem z cebulą. Do mięsa wlej wodę, dodaj suszone grzyby oraz paprykę mieloną. Mięso duś na małym ogniu około godziny. 

2. Następnie do mięsa dodaj suszoną żurawinę. Musztardę wymieszaj z mąką i odrobiną wywaru spod mięsa. Masę dodaj do mięsa. Wymieszaj i duś jeszcze przez 10 minut. Sos dopraw do smaku solą oraz pieprzem.