olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Mieszanka ryżowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

propozycja na szybki, zdrowy i pożywny obiadek

Mieszanka ryżowa

Składniki:

Mieszanka ryżowa

 

  • 1,5szklanki ryżu
  • 25dag pieczarek
  • 25dag parówek
  • 1 cebula
  • 2 łyżki koncentratu pomidoroweho
  • 1 lyzka tluszczu
  • sól
  • pieprz
  • sporo zielonej pietruszki
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:

Mieszanka ryżowa
Ryż zagotować wg przepisu na opakowaniu. W tym czasie rozgrzać na patelni tłuszcz. Pieczarki umyć, obrać i pokroić, po czym wyłożyć na patelnię aż do odparowania soku. Cebulę obrać, umyć, pokroić w krążki i dodac na patelnię, podmsażyć, dodać koncentat pomidorowy i przyprawy. Dusić przez 5 minut. Ryż osączyć na sicie, wymieszać z masłem, pieczarkami i kiełbasą. Podawać posypany umytą i posiekaną zieloną pietruszką.

Tagi:

ryż