Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mieszanka warzyw na ciepło do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kapusta młoda z fasolką szparagową i marchewką to wspaniałe połączenie, idealny dodatek do dania z mięsem.

Mieszanka warzyw na ciepło do obiadu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mieszanka warzyw na ciepło do obiadu

 

  • 40 dag mieszanki warzyw ( fasolka szparagowa, marchewka)
  • 30 dag kapusty białej młodej
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 5 dag masła
  • sól
  • pieprz
  • ocet winny

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mieszanka warzyw na ciepło do obiadu
Umyty koperek i szczypiorek drobno posiekać. Kapustę umyć, poszatkować. Na patelni rozgrzać masło, wsypać mieszankę warzywną i kapustę. Podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem około 15 minut. Następnie dodać posiekaną zieleniną, podsmażyć do odparowania wody. Doprawić do smaku solą, pieprzem i winnym octem, wymieszać.
Mieszanka warzyw na ciepło do obiadu
Kapustę młodą umyć i dość grubo poszatkować
Mieszanka warzyw na ciepło do obiadu
Na patelni rozgrzać masło wsypać warzywa podlać odrobiną wody i dusić około 15 minut
Mieszanka warzyw na ciepło do obiadu
Do pół miękkich warzyw dodać posiekany koperek i szczypiorek
Mieszanka warzyw na ciepło do obiadu
Miękkie warzywa doprawić do smaku i podgrzać