Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Warzywa na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Warzywa na ciepło to pyszny dodatek do dania z mięsem. Bardzo smaczne, łatwe i szybkie do przygotowania.

Warzywa na ciepło Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Warzywa na ciepło

 

  • 30 dag kapusty białej
  • 30 dag mieszanka warzyw kalifornijska
  • 1 kostka rosołowa
  • 2 łyżki oleju
  • 1 por
  • 1 czerwona papryka
  • 2-3 łyżki masła
  • pieprz
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Warzywa na ciepło
Kapustę pokroić w kostkę, włożyć do garnka, wsypać mieszankę warzyw, dodać kostkę rosołową, zalać gorącą wodą i gotować około 8-10 minut, odcedzić. Pokrojony w krążki por zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać pokrojoną w słupki paprykę, lekko podsmażyć. Następnie wsypać obgotowane warzywa, dodać masło i smażyć przez kilka minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, podawać.
Warzywa na ciepło
Do warzyw dodać kostkę rosołową zalać wodą i gotować
Warzywa na ciepło
Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojony por i paprykę
Warzywa na ciepło
Do podsmażonej papryki wsypać osączone z wody warzywa
Warzywa na ciepło
Dodać masło przyprawić do smaku chwilę podsmażyć