Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Migdałowe naleśniki z serowo-rabarbarowe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Połączenie lekko kwaśnego rabarbaru z delikatnym serem z wanilią i chrupiącymi naleśnikami z dodatkiem migdałów!

Migdałowe naleśniki z serowo-rabarbarowe

Składniki:

Migdałowe naleśniki z serowo-rabarbarowe

 

  • Składniki:
  • Naleśniki:
  • mąka - 2 szklanki
  • mleko - 1,5 szklanki
  • woda gazowana - 0,5 szklanki
  • jajko - 2 szt
  • olej - 2 łyżki
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • sól - szczypta
  • płatki migdałów - 50 g

 

 

  • Nadzienie :
  • ser biały dwukreotnie zmielony - 200 g
  • laska wanili - 1 szt
  • cukier puder - 6 łyżek
  • rabarbar - 200 g

Sposób przygotowania:

Migdałowe naleśniki z serowo-rabarbarowe
Sposób przyrządzenia:Naleśniki: Mąkę , mleko , wodę , proszek do pieczenia , jajka , olej i sól dokładnie mieszamy na gładkie ciasto. Smażymy duże naleśniki.Nadzienie: Rabarbar drobno kroimy w kosteczkę. Gotujemy z odrobiną wody i 3 łyżkami cukru do momentu aż zrobi się mus. Studzimy. Ser mieszamy z ziarenkami wydrążonej wanilii i pozostałym cukrem.Naleśniki smarujemy musem rabarbarowym a następnie serem. Zwijamy w ruloniki, Podsmażamy na klarowanym maśle . Posypujemy cukrem pudrem.