Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Migdałowe Rafaello na kremowej chmurze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Wspaniałe Rafaello na zimno na osłodę jesiennych dni.

Migdałowe Rafaello na kremowej chmurze Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Migdałowe Rafaello na kremowej chmurze

 

  • Składniki:

 

  • mleko kokosowe w puszce - 400 ml
  • wiórki kokosowe - 4 łyżki
  • płatki migdałów - 4 łyżki
  • aromat migdałowy - 2 łyżki
  • cukier ( drobny ) - 2 łyżki
  • żelatyna - 2 łyżki

 

 

  • Dodatkowo :
  • gęsty jogurt naturalny - 4 łyżki
  • cukier puder - 1 łyżka
  • polewa czekoladowa - 100 ml

Sposób przygotowania:

Migdałowe Rafaello na kremowej chmurze
W garnku mieszamy mleko kokosowe z wiórkami kokosowymi i płatkami migdałów. Dodajemy cukier i olejek migdałowy. Gotujemy. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Studzimy. Dodajemy do mleka z dodatkami. Dokładnie mieszamy. Przelewamy do niedużej foremki ( u mnie silikonowa keksówka ). Wstawiamy do lodówki na ok. 3 godziny.Przed podaniem : Jogurt naturalny mieszamy z cukrem pudrem i odrobiną kokosu. Polewę roztapiamy. Ciasto kroimy na kawałki i podajemy na jogurcie. Polewamy czekoladą i zdobimy płatkami migdałów. Smacznego!
Migdałowe Rafaello na kremowej chmurze
Pyszne rafaello na kremowym jogurcie z czekoladą.