Sposób przygotowania:
Mini caprese na rukoli
Małe pomidorki przekroić na pół lub w ćwiartki. Mozzarellę dobrze osączyć z zalewy.
Można również przekroić na pół, ja pokroiłam pomidorki więc mozzarellę zostawiłam w całości.
Pokrojone pomidorki i mozzarellę przełożyć do miski.
Dodać listki bazylii, ja miałam malutkie listeczki jeśli mamy duże to drobno posiekać.
Całość skropić oliwą lub olejem i delikatnie wymieszać. Na talerzu ułożyć garść rukoli.
Na rukoli ułożyć sałatkę i od razu podawać.
Można również przekroić na pół, ja pokroiłam pomidorki więc mozzarellę zostawiłam w całości.
Pokrojone pomidorki i mozzarellę przełożyć do miski.
Dodać listki bazylii, ja miałam malutkie listeczki jeśli mamy duże to drobno posiekać.
Całość skropić oliwą lub olejem i delikatnie wymieszać. Na talerzu ułożyć garść rukoli.
Na rukoli ułożyć sałatkę i od razu podawać.
SylaUla