Sposób przygotowania:
Figowe caprese z pesto
Figi pokroić w grubsze plastry. Mozzarellę osączyć z zalewy i również pokroić w plastry. Na talerzu ułożyć na przemian pokrojone figi z mozarellą. Całość polać pesto.
Udekorować jadalnymi kwiatami/płatkami nasturcji i od razu podawać. Do sałatki użyłam domowe pesto z rukoli i suszonych pomidorów przygotowane wg tego przepisu
https://gotujmy.pl/pesto-z-rukoli-i-suszonych-pomidorow,przepisy-dodatki-przepis,218328.html
Udekorować jadalnymi kwiatami/płatkami nasturcji i od razu podawać. Do sałatki użyłam domowe pesto z rukoli i suszonych pomidorów przygotowane wg tego przepisu
https://gotujmy.pl/pesto-z-rukoli-i-suszonych-pomidorow,przepisy-dodatki-przepis,218328.html
redakcja
migotka28
uwielbiam sałatki a ta łączy wszystkie składniki które lubię-figi,mozzarella, rukola,suszone pomidory, dla mnie pycha
Marika-