Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Trójkolorowa sałatka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatki warzywne warto jeść w dużych ilościach - zarówno jako dodatek do obiadu czy kolacji, jak też na drugie śniadanie. Oto błyskawiczna sałatka w sam raz na szybki lunch.

Trójkolorowa sałatka

Składniki:

Trójkolorowa sałatka

 

  • 50 g rukoli
  • 10 pomidorków cherry
  • 1 papryka żółta
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • sól

Sposób przygotowania:

Trójkolorowa sałatka

Przygotowanie warzyw

Trójkolorowa sałatka
Sałatka zawiera: rukolę, żółtą paprykę i pomidory

Rukolę myjemy i osuszamy.

Pomidorki myjemy, większe kroimy w ósemki lub plasterki, mniejsze w ćwiartki.

Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne z nasionami, paprykę kroimy w kostkę.

Warzywa łączymy ze sobą w salaterce.

Przygotowanie sosu

Trójkolorowa sałatka
Sos z oliwy, musztardy, soku z cytryny i czosnku

Czosnek siekamy drobno.

W kubeczku łączymy ze sobą oliwę, musztardę, sok z cytryny oraz czosnek. Dodajemy szczyptę soli. Dokładnie mieszamy.

Gotowym sosem polewamy sałatkę, mieszamy.


Tagi:

sałatka