Sposób przygotowania:
Mini jabłecznik z lodami
Wcześniej należy banany umyć, obrać ze skórki pokroić w plastry, włożyć do woreczka. Włożyć banany do zamrażarki na kilka godzin.
Jabłka umyć, obrać ze skórki i pokroić na talarki. Na patelni rozgrzać masło ( 1 łyżeczkę), dodać jabłka, cynamon, miód i sok z cytryny. Dusić to wszystko na małym ogniu pod przykryciem przez 6 minut.
W międzyczasie przygotować kokilki. Wysmarować je olejem i posypać odrobiną otrębów. W misce wymieszać ze sobą składniki na kruszonkę.
Do kokilek nałożyć masę jabłeczną do połowy wielkości, na to należy nałożyć kruszonkę. Piec w rozgrzanym piekarniku na 200 stopni przez około 25-30 minut.
Po wyciągnięciu kokilek z piekarnika należy szybko zrobić nasze lody bananowe.
Wyciągnąć zamrożone banany z zamrażarki. Kawałki zamrożonych bananów umieścić w blenderze i zmiksować je na jednolitą masę, gdyby banany były zbyt zamrożone przy miksowaniu można dodać odrobinę mleka.
Takie gotowe lody należy nałożyć na nasz mini jabłecznik.
Podawać od razu :)
Smacznego :)
Jabłka umyć, obrać ze skórki i pokroić na talarki. Na patelni rozgrzać masło ( 1 łyżeczkę), dodać jabłka, cynamon, miód i sok z cytryny. Dusić to wszystko na małym ogniu pod przykryciem przez 6 minut.
W międzyczasie przygotować kokilki. Wysmarować je olejem i posypać odrobiną otrębów. W misce wymieszać ze sobą składniki na kruszonkę.
Do kokilek nałożyć masę jabłeczną do połowy wielkości, na to należy nałożyć kruszonkę. Piec w rozgrzanym piekarniku na 200 stopni przez około 25-30 minut.
Po wyciągnięciu kokilek z piekarnika należy szybko zrobić nasze lody bananowe.
Wyciągnąć zamrożone banany z zamrażarki. Kawałki zamrożonych bananów umieścić w blenderze i zmiksować je na jednolitą masę, gdyby banany były zbyt zamrożone przy miksowaniu można dodać odrobinę mleka.
Takie gotowe lody należy nałożyć na nasz mini jabłecznik.
Podawać od razu :)
Smacznego :)
anemon