Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Mini kabanosy w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna i szybka do zrobienia przekąska

Mini kabanosy w cieście francuskim Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mini kabanosy w cieście francuskim

 

  • 160g mini kabanosów klasycznych
  • 150g ciasta francuskiego

 

Sposób przygotowania:

Mini kabanosy w cieście francuskim
Ciasto francuskie kroimy na paski grubości ok. ½-1 cm. Kabanosy owijamy paskami ciasta, tak, żeby końce ciasta połączyły się. Kiełbaski układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w taki sposób, żeby łączenia ciasta były od spodu. Możemy ciasto francuskie posmarować rozmąconym jajkiem, ale nie jest to konieczne. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez ok. 15 minut. Podajemy jako przekąskę, najlepiej z sosem, ja podałam z ketchupem z cukinii, który pasował idealnie https://gotujmy.pl/ketchup-z-cukinii,przepisy-cukinia-przepis,161907.html
Mini kabanosy w cieście francuskim
kabanosy zawijamy w paski z ciasta francuskiego
Mini kabanosy w cieście francuskim
układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Tagi:

ciasto