Sposób przygotowania:
Dyniowe mini pączki
Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy szczyptę soli – mieszamy. Do mąki wbijamy jajka, wlewamy mleko i dodajemy puree z dyni – wszystko miksujemy do uzyskania gładkiego ciasta. Dłonie smarujemy oliwą, nabieramy ręką porcję ciasta i formujemy okrągłe kulki.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim utoczone pączki. Pączki smażmy 3-5 minut z każdej strony lub do uzyskania ładnego brązowego koloru.
Usmażone pączki, wyjmujemy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym i odsączamy z nadmiaru tłuszczu a następnie obtaczamy je w cukrze.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim utoczone pączki. Pączki smażmy 3-5 minut z każdej strony lub do uzyskania ładnego brązowego koloru.
Usmażone pączki, wyjmujemy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym i odsączamy z nadmiaru tłuszczu a następnie obtaczamy je w cukrze.
SylaUla
smokii