SUPERPRZEPIS

Dyniowe mini pączki

  • 2
         
ocena: 5/5 głosów: 5
Dyniowe mini pączki Więcej zdjęć (6)

Błyskawiczne, mięciutkie i pyszne mini pączusie z dodatkiem dyni polecają się nie tylko dzieciom - idealne do filiżanki aromatycznej kawy lub herbaty.

Składniki:

Dyniowe mini pączki

 

Sposób przygotowania:

Dyniowe mini pączki
Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy szczyptę soli – mieszamy. Do mąki wbijamy jajka, wlewamy mleko i dodajemy puree z dyni – wszystko miksujemy do uzyskania gładkiego ciasta. Dłonie smarujemy oliwą, nabieramy ręką porcję ciasta i formujemy okrągłe kulki.

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim utoczone pączki. Pączki smażmy 3-5 minut z każdej strony lub do uzyskania ładnego brązowego koloru.

Usmażone pączki, wyjmujemy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym i odsączamy z nadmiaru tłuszczu a następnie obtaczamy je w cukrze.
Dyniowe mini pączki
Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy szczyptę soli – mieszamy.
Dyniowe mini pączki
Do mąki wbijamy jajka, wlewamy mleko i dodajemy puree z dyni – wszystko miksujemy do uzyskania gładkiego ciasta.
Dyniowe mini pączki
Dłonie smarujemy oliwą, nabieramy ręką porcję ciasta i formujemy okrągłe kulki.
Dyniowe mini pączki
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim utoczone pączki. Pączki smażmy 3-5 minut z każdej strony lub do uzyskania ładnego brązowego koloru.
Dyniowe mini pączki
Usmażone pączki, wyjmujemy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym i odsączamy z nadmiaru tłuszczu a następnie obtaczamy je w cukrze.