Sposób przygotowania:
Mini pączki z piekarnika
Mleko lekko podgrzewamy aby było ciepłe, mieszamy z drożdżami i cukrem. Odstawiamy na 15 minut aż drożdże zaczną pracować. Masło rozpuszczamy i studzimy. Mąkę przesiewamy do miski dodajemy pozostałe składniki i rozczyn. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy na około 1,5 godziny przykryte ściereczką.
Ciasto wałkujemy na około 2 cm wykrawamy kieliszkiem kółeczka. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę posypaną mąką.
Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Upieczone posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego
Ciasto wałkujemy na około 2 cm wykrawamy kieliszkiem kółeczka. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę posypaną mąką.
Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Upieczone posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego