WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Mini pączki orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie i łatwe do zrobienia mini pączki na serku waniliowym homogenizowanym z dodatkiem mielonych orzechów włoskich.

Mini pączki orzechowe Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Mini pączki orzechowe

 

  • 1 szklanka mąki pszennej tortowej
  • 1 czubata łyżka zmielonych orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 jajko
  • 120g serka homogenizowanego waniliowego
  • Olej do smażenia
  • Cukier puder do obtoczenia

Sposób przygotowania:

Mini pączki orzechowe

ETAP 1:

Do miski wsypać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Wsypać zmielone orzechy włoskie. Wbić jajko. Dodać serek homogenizowany waniliowy. Wszystko wymieszać łyżką na gęste ciasto.

W garnku rozgrzać olej. Łyżką lub ręką formować pączki i wkładać na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na rumiano.

Odsączyć na ręczniku papierowym i obtoczyć w cukrze pudrze.

Mini pączki orzechowe
Pączki po usmażeniu wyłożone na ręcznik papierowy
Mini pączki orzechowe
Pączki orzechowe w trakcie smażenia na oleju
Mini pączki orzechowe
Wszystkie składniki na pączki po wymieszaniu
Mini pączki orzechowe
Składniki na pączki umieszczone w misce przed wymieszaniem
Mini pączki orzechowe
Składniki suche na pączkiumieszczone w misce