Sposób przygotowania:
Sernik z orzechamiETAP 1:
Twaróg zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku, w osobnym naczyniu żółtka, cukier, cukier wanilinowy ubić mikserem do spienienia z 3 minuty na najwyższych obrotach i wlać do zmielonego twarogu i mikserem połączyć składniki.
ETAP 2:
Do masy wsypać budyń, kaszę manną i mikserem połączyć składniki.
ETAP 3:
Białka ubić na sztywną pianę, wsypać orzechy i mikserem na najmniejszych obrotach krótko połączyć składniki.
ETAP 4:
Formy silikonowe 25x25/20x11/20x11 cm (2 mniejsze do pracy męża) lub 1 blacha duża 35x25 cm, na dnie form ułożyć herbatniki, wylać masę serową, i na wierzchu położyć ciastka z czekoladą na spodzie, piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, serniki piec około 55 minut.
ETAP 5:
W formach serniki dobrze wystudzić, najlepiej upiec wieczorem i zostawić na noc do wystudzenia.
robaczek
ziutula
Orzechy są do chrupania, nie są miękkie, dodane na sam koniec i zaraz przed pieczeniem, pozdrawiam...
ciasteczka