WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1330]

Deser serowo-makowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki deser serowo - makowy z sera gotowanego z kaszą manną i z masą makową z puszki, na ciastkach kakaowych.

Deser serowo-makowy Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Deser serowo-makowy

 

Sposób przygotowania:

Deser serowo-makowy

ETAP 1:

Masło roztopić. Wymieszać z cukrem. Dodać. Ser i jajko. Wymieszać i zagrzać. Kaszę wymieszać z zimnym mlekiem i wlać do gorącej masy serowej. Podgrzewać razem aż zrobi się gęsta masa.

W salaterce na dnie ułożyć ciastka. Wyłożyć połowę masy serowej. Na to rozłożyć masę makową wymieszaną z herbatnikami. Wyłożyć resztę masy serowej.

Deser wystudzić i schłodzić w lodówce. Następnie wyłożyć na talerz do góry dnem. Pokroić na kawałki.

Deser serowo-makowy
Deser serowo-makowy po schłodzeniu wyłożony na talerz
Deser serowo-makowy
Gorący deser serowo-makowy przygotowany w salaterce
Deser serowo-makowy
Masa makowa rozłożona na warstwie serowej.
Deser serowo-makowy
Masa serowa ugotowana z kaszą manną w rondelku
Deser serowo-makowy
Ser i jajko wymieszane z masłem i cukrem