Sposób przygotowania:
Muffinki Ciasteczkowy PotwórETAP 1:
Piekarnik rozgrzej do 160 stopni, formę na muffinki wyłóż papilotkami. Masło rozpuść i lekko przestudź i przelej do miski. Dodaj do niego dwa jajka i cukier, wymieszaj ręczną trzepaczką. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia oraz maślankę i wymieszaj wszystko do połączenia składników.
Na końcu dodaj kropelki czekoladowe i jeszcze raz wymieszaj ciasto. Napełnij papilotki ciastem do 3/4 wysokości, foremkę wstaw do piekarnika i piecz muffinki przez 2-30 minut (w zależności od piekarnika). Z podanej ilości otrzymasz 12 muffinek.
Przygotuj krem: białą czekoladę i śmietankę włóż do rondla, podgrzewaj na małym ogniu rozpuszczenia się czekolady,dokładnie mieszaj. Powstałą mieszaninę wystudź a następnie włóż do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ubij czekoladową śmietankę na puszysta masę, dodaj serek mascarpone oraz barwnik i dokładnie zmiksuj.
Gotowym kremem napełnij rękaw cukierniczy i udekoruj każda babeczkę, ułóż oczy oraz płatki czekoladowe tak, aby babeczka przypominała ciasteczkowego potwora.
mariwanna
SylaUla