patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Mini przekąski z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna przystawka z ciasta francuskiego która jest faszerowana pastą z jajek, szczypiorku, rzodkiewek, sera żółtego, ogórkiem.

Mini przekąski z ciasta francuskiego

Składniki:

Mini przekąski z ciasta francuskiego

 

  • 1opakowanie ciasta francuskiego ok 400 g
  • 3 jajka
  • 5 rzodkiewek
  • 4 ogórki konserwowe
  • 4 łyżeczki posiekanego szczypiorku
  • 1 5 dag sera żółtego
  • 1 łyżka majonezu
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Mini przekąski z ciasta francuskiego
Z ciasta francuskiego za pomocą kieliszka wycinam krążki o średnicy ok 3 cm. Krążki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę ok 20 min. Następnie studzę.

Miedzyczasie jajka gotuję na twardo, studzę i obieram. Jajka trę na tarce. Rzodkiewki myję i trę na tarce. Ogórki konserwowe również trę na tarce. Szczypiorek drobno siekam. Wszystkie skladniki łączę ze sobą dodaję tarty ser oraz majoez. Doprawiam solą i pieprzem do smaku. Mieszam.

Upieczone krążki z ciasta francuskiego przekrajam na pół. Za pomocą łyżeczki nakładam farsz.