Sposób przygotowania:
Mini przekąski z ciasta francuskiego
Z ciasta francuskiego za pomocą kieliszka wycinam krążki o średnicy ok 3 cm. Krążki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę ok 20 min. Następnie studzę.
Miedzyczasie jajka gotuję na twardo, studzę i obieram. Jajka trę na tarce. Rzodkiewki myję i trę na tarce. Ogórki konserwowe również trę na tarce. Szczypiorek drobno siekam. Wszystkie skladniki łączę ze sobą dodaję tarty ser oraz majoez. Doprawiam solą i pieprzem do smaku. Mieszam.
Upieczone krążki z ciasta francuskiego przekrajam na pół. Za pomocą łyżeczki nakładam farsz.
Miedzyczasie jajka gotuję na twardo, studzę i obieram. Jajka trę na tarce. Rzodkiewki myję i trę na tarce. Ogórki konserwowe również trę na tarce. Szczypiorek drobno siekam. Wszystkie skladniki łączę ze sobą dodaję tarty ser oraz majoez. Doprawiam solą i pieprzem do smaku. Mieszam.
Upieczone krążki z ciasta francuskiego przekrajam na pół. Za pomocą łyżeczki nakładam farsz.