Sposób przygotowania:
Mini serniczki biedronki1
Przygotowałam biszkopty, które następnie pokruszyłam w palcach na małe kawałeczki.
2.
Wzięłam małe foremki silikonowe do muffinek. Do każdej włożyłam papierową papilotkę, a do papilotki nasypałam na dno pokruszonych biszkoptów.
3.
Zrobiłam galaretki: wiśniową i cytrynową wg przepisu na opakowaniu.
4
Wyłożyłam biały ser z opakowania, dosypałam cukier puder i zmiksowałam na jednolitą masę.
5.
Do zmiksowanego sera z cukrem pudrem dodawałam partiami chłodną galaretkę cytrynową. Powoli tą masę miksowałam tak, aby utworzyła się jednolita masa.
6
Bardzo powoli łyżką przekładałam masę cytrynową do papilotek. Potem włożyłam do lodówki do całkowitego stężenia.
7.
Na wierzchu stężałej masy serowo - cytrynowej układałam jagody leśne.
8.
Na jagody bardzo powoli przelewałam małą łyżeczką galaretkę wiśniową. Ponownie włożyłam do lodówki do całkowitego stężenia.
9.
Smacznego !